Beatrice

Koncert kezdete: 20:30 (tervezett )

Nagy Feró és a Beatrice neve egybeforrt a szabadság életérzésével, az önmegvalósítással, a bátor véleménynyilvánítással és az önfeledt szórakozással. A zenekar tagjai egybehangzóan vallják, hogy a zenélés csakis örömforrás lehet, erről pedig a közönség is minden alkalommal meggyőződhet. A Beatrice 2013. március 16-án ünnepelte 35. születésnapját, a jelenlegi felállás, Nagy Feró, Laczik Ferenc, Magasvári Viktor, Nagy Hunor Attila 2010. óta létezik.

MAGYARORSZÁG LEGTÖBBET KONCERTEZŐ ZENEKARA, 2014-BEN A MAGYAR ROCKSZÖVETSÉG AJÁNLÁSÁVAL A LEGJOBB ROCK&ROLL BULIZENEKAR

Tavaly nyáron a Beatrice volt a legtöbbet koncertező zenekar Magyarországon és határon túl (Erdélyben tízszer léptek fel), mindenhol telt ház előtt játszottak. Az idén azonban még a tavalyi rekordot is megdöntötték: május 1-jétől nem volt szabad hétvégéjük. Öt hónap alatt majdnem 30 ezer kilométert tettek meg, a magyarországi koncerteken kívül felléptek Szerbiában, Szlovéniában, Szlovákiában, Erdélyben (többször is), márciusban pedig a londoni magyarokkal is együtt buliztak.

A Beatrice együttes rendszeres szereplője a hazai sajtónak: napilapok, magazinok, internetes portálok és az elektronikus média is beszámol a zenekar újdonságairól.

TÖRTÉNETÜK

Nagy Feró nevét a Beatrice frontembereként és színpadi szerepei kapcsán mindenki jól ismeri, több évtizede a zenei élet egyik legfoglalkoztatottabb, legkedveltebb előadója határon innen és határon túl.
1971-ben csatlakozik a Beatrice zenekarhoz, ami akkor még lánycsapatként volt ismert. Miután 1977-ben a zenekar feloszlik,1978-ban megalakítja a klasszikusnak számító és ma is ismert Beatrice zenekart, amelynek a frontembere lett. 1981–es feloszlásuk után Feró megalapította az Ős-Bikini–t a magyar alternatív punk-rock kultúra egyik legmeghatározóbb együttesét. 1987–ben újra összeállt a Beatrice zenekar, több dalukkal átírták a slágerlistákat,2018-ban ünnepelték 40. születésnapjukat egy nagyszabású Aréna koncerttel és a 2019-es évben több mint 70 állomásos országos turnét tartottak. Nagy Ferónak olyan slágereket köszönhetünk, mint a 8 óra munka, Azok a boldog szép napok, a Pancsoló kislány, a Mielőtt végleg elmegyek, a Fagyi, vagy a Gyere kislány gyere.

Garázs című rádióműsora a problémákkal küszködő fiataloknak számára nyújtott segítséget, valamint amatőr zenekarok mutatkozhattak be a nagyközönség előtt. 1989-ben Állami Ifjúsági Díj kitüntetésben részesült, 2016-ban A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át.

2017-ben életrajzi könyve alapján bemutatták a Ricse Ricse Beatrice rockmusicalt az Új Színházban, melyben élőben zenél a jelenlegi zenekar és Feró is megjelenik a darabban. Az előadások a mai napig hatalmas sikerrel mennek. 2021-ben Kossuth díjat kapott, ami a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetésnek számít

A zenekar tagjai:
Nagy Ferenc (ének), Laczik Ferenc (basszusgitár), Tari Botond (billentyű, gitár), Nagy Hunor Attila (dob) és Kékkői Zalán (gitár)

www.beatrice.hu

www.facebook.com/NagyFeroBeatrice

A Fesztivál non-profit belépőjegy nélküli rendezvény. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz itt >