Maxisun

A Maxisun zenekar 2011-ben alakult. Tagjai a hazai könnyűzenei élet különféle irányaiból érkeztek. Zenéjük sokszínű: egyszerre hiphop, electro, house, jazz, rock és pop, szövegeik pedig „az emberi élet nagy kérdéseit boncolgatják sajátos maxisunos szemüvegen (…) keresztül”.

A zenekar az elmúlt években a hazai könnyűzenei élet több neves képviselőjével – Keresztes Ildikóval, Szikora Róberttel, a Király testvérekkel, Czerovszky Henivel, Pflum Orsival, Almási Enikővel, Mohai Tamással, Köves “Pinyó” Miklóssal és DJ Karányival – dolgozott már együtt. Édes így az élet című daluk már hallható a Petőfi Rádióban.
_MG_4149
Tagok:

  • Bal oldalon: Riskó Áron – ének (Special Thanks)
  • Középen: Barczi Gábor – basszusgitár (Yava és a Superbutt)
  • Jobb oldalon: Szabó András – dob (FreshFabrik)

A Maxisun dalai – mint például a Lépjük át, a Bátor és a Don’t stop it – a rádiókat is meghódítva váltak ismertté a magyar hallgatóság köreiben. Az Édes így az élet című slágerük hetekig előkelő helyen szerepelt a Petőfi Rádió Top 30-as listáján 2012-ben, melynek legtöbbet játszott magyar dala volt, több mint félezer lejátszással, Romániában 2014-ben a Bátor című számuk top listás volt.

Közös munkák, együttműködések
A Maxisun együttműködött Keresztes Ildikóval, Szikora Róberttel, Király Lindával, Király Viktorral. Közös dal készült 2012-ben a Londoni Olimpiára.
A Maxisun zenekar Bátor című dal átdolgozását Van még fény címmel a fonogram rock kategóriában a legjobb 30 közé jelölték.

A Fesztivál non-profit belépőjegy nélküli rendezvény. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz itt >